Билколечение при аденксит

Аднексит представлява възпаление на придатъците на матката – яйчниците, маточните тръби и свързващия ги апарат. Аднекситът може да бъде предизвикан от най-различни болестотворни микроорганизми /от стафилококи и стрептококи до гъбички.
Инфекцията може да проникне както от външните полови органи, така и по лимфен или кръвоносен път, както и от страна на друго възпалително огнище в организма. Когато инфекцията прониква от външните полови органи се нарича възходяща, а в другите случаи – низходяща инфекция.

В маточната тръба се образува инфилтрат, който предизвиква образуване на вътрешни сраствания и блокира естествения път на яйцеклетката. По този начин тя не може да се спусне в матката и може да се стигне до извънматочна бременност. Натрупването на гной и възпалителна течност в маточната тръба може да премине към яйчника, предизвиквайки възпалението му.

 

 

Билки и билколечение

 

Мед и прополис

За лечение в домашни условия може да се използва рецепта с равни пропорции мед и прополис. Загрейте на водна баня. Получената смес се разбърква непрекъснато. След това се накисва памучен тампон. Сместа не трябва да е гореща. След това се поставя памукът дълбоко във влагалището. Първите 4 нощи ще бъдат болезнени, но трябва да бъдете търпеливи.

 

Детелина

В началния етап, е полезна рецепция с детелина. Кумаринът в нея помага за подобряване на кръвообращението и спомага за бързото отстраняване на възпалителния процес. Вземете суха трева детелина и я сипете в чаша вряща вода. След това в рамките на 15 минути да ври на водна баня. След това се охлажда и се прецежда. Топлата супа трябва да се консумира в рамките на деня 3 пъти.

 

Шума от орех

За лечение на остра аднексит форма и да се предотврати появата на хроничната фаза на заболяването, може да се използва отвара от шума от орех. Вземете сухи листа и ги нарежете добре. След 2 ч. налейте чаша вряща вода. Оставя се в продължение на 4 часа. Пие се 3 пъти на ден.

 

Чай от гаултерия

Чай от гаултерия е известен със своите антимикробни, диуретични, противовъзпалителни свойства.

 

Липов цвят

Вземете 1 супена лъжица сухи листа и ги сложете в чаша вряща вода. Затворете капака и след 30 минути го прецедете. Пийте го за 2 пъти на ден.

 

Сушена лайка

За лечение на аднексит по-добре да се използва интегриран подход. За да започнете, подгответе отвара от лайка. Налейте чаша вряща вода в 1 супена лъжица сушена лайка. След 3 часа може да се прави промивка сутрин и вечер.

 

Жълт кантарион

Също така може да се използва жълт кантарион в съотношение 1 към 1 с вряща вода. Пие се в продължение на 7 дни.

 

Мъртва коприва

Промивка може да се прави и с листа на мъртва коприва. 6 супени лъжици в 1 литър вряща вода. След 3 часа е готово.