Билколечение при аденом на простатата

Това е заболяване, което е характерно за хора над 50-годишна възраст и се дължи на увеличаване на простатната жлеза.

Симптомите са често уриниране и отделяне на оскъдно количество урина. С напредване на болестта изпразването на мехура е все по затруднено.

Става задръжка на урина в него, тъй наречена остатъчна урина, което създава условия за възпаление на пикочните пътища.

 Причините за развитие на аденом на простатата са хормонални нарушения.

 

 

Билки и билколечение

 

Лековита билкова смес  

Смесват се по 100 грама от корените на билките зайча сянка, божур и сладник. Към тях се прибавят по 75 грама от цветовете на невена и листата на леската. С 3 чаени чаши студена вода се заливат 3 равни супени лъжици от домашно приготвената смес от билки. Слагате отварата на котлона и я варите в продължение на 30 минутки. След премахването и от котлона се цеди през цедка. Лековитата отвара се дели на 4 горе-долу равни части и всяка от тях се изпива преди да се консумира храна.

 

Билкова смес при аденом на простатата

По 75 грама от корените на репей и ружа. Добавят се и 100 грама от корените на сладник. С 300 милилитра вода се залива само една равна супена лъжица смес от билките. Илача се оставя за престой от 12 часа. Вари се задължително под капак за 30 минути. След свалянето на отварата се изчаква половин час преди прецеждане. Отварата се дели на 3 части, като всяка една се изпива преди да се нахраните.

 

Борови връхчета при аденом на простатата  

Чаена чаша борови връхчета се заливат с 500 грама домашен пчелен мед. Стъкленият съд, в който приготвяте илача се затваря и се оставя за престои от 30 дена. После се разбърква и се консумира по супена лъжица, преди хранене, 3 пъти на ден.

 

Аспержи при аденом на простатата

в 200 милилитра вода сварете за 5 минути 2 чаени лъжички аспержи. На 4 часа се изпива по ракиена чашка.

От корените на аспержите също може да се направи отвара. Рецептата за нея е – с чаена чаша вода се залива чаена лъжичка наситнени корени, които се варят за 10 минути. Дозата за прием е същата.

 

Черна ряпа, ябълка и лук при аденом на простатата  

Всичко се настъргва на ренде. После се изстисква сока от сместа през марля. Изпиват се по 100 милилитра на ден, поне час преди хранене.

 

 

Други рецепти

 

Първа рецепта

Корен сладник 100 г, корен божур 100 г, корен зайча сянка 100 г, невен 75 г, листа леска 75 г, 3 супени лъжици от билковата смес се поставят в емайлиран съд и се залива с 3 чаени чаши студена вода. Вари се на тих огън под капак 30 минути. Маха се от котлона и се прецежда. Разделя се на 4 части и се пие 30 минути преди ядене.

 

Втора рецепта 

Корен ружа 75 г, корен сладник 100 г, корен репей 75 г, 1 супена лъжица от билковата смес вечерта се поставя в емайлиран съд и се залива с 300 г студена вода. На сутринта се вари на тих огън под капак 30 минути. Маха се от котлона и се оставя да престои още 30 минути. Прецежда се, разделя се на 3 части и се пие 1 час преди ядене.

 

Трета рецепта

Сутрин, обед и вечер да се изяжда по една шепа тиквени семки.

 

Четвърта рецепта

Това е универсална рецепта за лечение на болести на простатата.

В чаша вряла вода се запарва 1 с.л. от свежи листа на дребноцветна върбовка. Престояват 30 сек. И се прецеждат. Чаят се пие сутрин 1 ч.ч. наведнъж на гладно, а втората 30 мин. преди вечеря.

 

Пета рецепта 

В 500 г мед се изсипва 1 ч.ч. борови връхчета. Престояват така 1 месец и след това се приема 3 пъти дневно по 1 с.л. 20 мин. преди хранене. Още като започнете да го приемате веднага се чувства облекчение.

 

Шеста рецепта 

В 500 мл вода се вари 1 ч.ч. ечемик, докато остане наполовина. Отделно от тази товара в 2 л вода се слагат 2 с.л. семе от пъпеш, 1 с.л. царевична брада, листа от бяла бреза, корени от магданоз, 1 стрък репей. Тази смес се вари точно 2 мин., след което се добавя 1 с.л. мечо грозде, ври още 1 мин. и се сваля от огъня. Смесват се двете отвари и се пие по 1 кафена чаша 3 пъти на ден преди ядене.
Само след седмица настъпва подобрение.

 

Седма рецепта

На много ситно ренде се настъргват лук и ябълка. Към тях може да се добави и 1 настъргана черна ряпа. Всичко това се прецежда и изстиска през марля. Пие се по 100 г. 60 мин. преди ядене. Ефектът е страхотен. Пие се докато проблемът с простата бъде отстранен.

 

Осма рецепта 

2 ч.л. аспержи се варят 5 мин. в 200 мл вода. Когато се приготвя чай от корените на растението, той се вари 10 мин. -1 с.л. нарязани корени се варят в 1 ч.ч. вода. Приема се по една ракиена чашка всеки 4 часа.

 

Девета рецепта

100 г наситнени кори от плодовете на конски кестен се заливат в шише с 1 л 40-процентов спирт. Запушва се с тапа и така престоява 10 дни. През този период шишето се разклаща по няколко пъти дневно. Вземат се по 10 капки с малко вода на обед и вечер преди ядене в продължение на 20 дни. 10 дни се почива и лечението се повтаря.

 

Десета рецепта 

В един случай преди 25 години мъж е имал възпаление на простатата. Лекувал се е с инжекции, но след това е имал затруднение и болки при уринирането. Лекувал се е като е мазал целия си пенис с йодова тинктура. Още на следващия ден болката и затрудненията при уринирането са изчезнали. Той е на 83 г. и вече над 25 г. се чувства отлично.