Билколечение при амилоидоза

Амилоидозата е рядко заболяване с фатален край. То се дължи на отлагането на патологичен белтък, наречен амилоид, в тъканите и органите на организма, който най-често се продуцира от клетките на костния мозък. Постепенно протеинът води до увреждане функциите на органите, в които се натрупва. Съществуват различни разновидности амилоид, които се отличават по някои оцветителни характеристики.

 

 

Билки и билколечение

 

Фармацевтични растения и билки са в състояние да поддържат имунната система на организма от заболяване, така че трябва да използвате тези от тях, които притежават възстановителни, стягащи и противовъзпалителни качества.

  • листа от малини и касис могат да се приготвят по подобен начин.
  • жълт кантарион. Сух се смила и се изсипва в чаша вряща вода. В продължение на 40 минути се оставя да престои. Пие се по една супена лъжица три пъти на ден (преди хранене).
  • боровинки, взети в съотношение 3:2 с 200 мл кипяща вода се оставя в продължение на 10 минути, филтрува се и се оставя да се охлади. Алкохол инфузия 100 мл, 3 пъти на ден.
  • от листата на мента, коприва, тръстика корен и корен на валериана също възможно да се направи фармацевтичната смес. Съставките са взети в съотношение 2:2: 1:1, на прах, изсипва се вряща вода (200 мл) и се държат около 45 минути.

 

 

Лечение с лечебни растения

 

Растенията с медицински произход подкрепят имунитета на пациента, като при тази болест е необходимо да се вземат лекарства, които имат укрепващи, стягащи и противовъзпалителни свойства.

 

Рецепта 1

Лайка, сборът от жълт кантарион, брезовите пъпки и безсмъртието имат лечебен ефект. Методът на приготвяне е, както следва: 100 грама от всяка колекция, изсипете 500 мл прясно сварена вода, настоявайте за около 4 часа. След филтриране, стиснете. Тя се приема за 200 ml през нощта.

 

Рецепта 2

Глухата коприва насърчава пречистването на кръвта. Сварете цветята и листата на коприва за 15 минути. Използва се за възпаление на бъбреците, разширени лимфни възли, далак. Дори и пречистването на кръвта може да помогне за използването на плодове от хвойна. Можете да започнете да използвате 5 плодове, добавете 1 плодове всеки ден, добавете до 15 на сумата.

 

Рецепта 3

Нервните, сърдечно-съдови системи могат да подобрят резултатите си, като консумират зелена овесена трева. Правете в две версии: сок или настоявайте за алкохол. Рецептата е проста: смила се в миксер, напълнете буркана, добавете алкохол. Лекарството трябва да се влива в продължение на 3 седмици, на място, недостъпно за светлината. Тинктура трябва да се филтрира и да се разклати. След като приемате 3 пъти дневно от 20 до 30 капки, разреждайте с лъжица вода.

 

Рецепта 4

Можете да се поглезите с вкусен и витамин чай и в същото време да получите терапевтичен ефект. Рецептата е: вземете сушени ягоди от ягоди, около 10 грама, жълт кантарион 2 грама, мента 2 грама. Изсипете чаша вряща вода в сместа и оставете за около 10 минути. Това може да се направи с ашбъри, малини, касис, приготвени по подобен начин.

Всяко народно лекарство трябва да бъде обсъдено с лекуващия лекар, за назначаване на комбиниран курс с медикаментозни терапии.