Вода на празен стомах

Всички знаем, че водата е важна за организма ни. Чували сте го от близки и роднини. Дори вашето куче знае, че трябва да е добре хидратирано. Това, което вероятно не знаете е, че има време от деня, в което чаша вода ще е от по-голяма полза за здравето Ви, отколкото във всеки друг момент.
Това е вярно! Сутрин е най-добрият момент за една голяма чаша вода. Чаша вода на празен стомах има невероятни ползи за здравето, които не са за изпускане.

 

 

Защо сутринта е най-подходящият момент за това

 

Свеж дъх

Проучванията показват, че пиенето на чаша вода сутрин може да помогне за намаляване на миризмата в устата.

 

По-добро храносмилане

Повечето хора пият вода, докато се хранят. Въпреки че има ползи от пиенето на вода по време на хранене, тя има и своите недостатъци. Водата може да разреди храносмилателните сокове, като така се възпрепятства храносмилането. Пиенето на вода на празен стомах е най-добрият начин за да избегнете този проблем и да дадете на храносмилателната си система допълнителен тласък, от който се нуждае, за да функционира правилно.

 

При запек

Като при храносмилането, топла чаша вода сутрин е чудесно средство при запек. Поемането на вода е най-добрият начин да помогнете на тялото, да се отърве от всякаква храна или остатъци, които са останали не разградени.

 

Физически показатели

Пиенето на вода сутрин може да помогне на физическото Ви представяне, особено ако тренирате сутрин. Дори, физическата Ви активност да е лека през деня, много е важно тялото да е добре хидратирано, за да функционира правилно. Проучвания показват, че жаждата не е най-добрият показател за това, кога да се пие вода. Ако сте жадни, това обикновено означава, че вече сте дехидратирани! Изграждането на навик за пиене на вода сутрин, дори и да не се чувствате жадни, е чудесен начин да се научите да хидратирате тялото си през деня.

 

При отслабване

Пиенето на вода на празен стомах е чудесен начин да заблудите тялото си, че сте сити, когато се опитвате да отслабнете! Консумирането на чаша вода сутрин може да помогне за ограничаване на апетита.

 

За по-здрава кожа

Пиенето на вода сутрин е полезно и за кожата Ви. Дехидратацията обикновено води до суха и сърбяща кожа, както и до отслабени бариери на кожата. Водата може да подобри еластичността, както и да отмие токсините от кожата. Вместо да използвате овлажнители и лосиони, изпиите чаша вода, за по-гладка кожа и светъл тен.

 

Водата е живот

Пиенето на чаша вода сутрин е повече от полезно, това е начин за оцеляване. 75% от тялото е съставено от вода и можете да си представите колко силно се нуждае то от H2O след 8 часа бавна дехидратация по време на сън.
Дръжте бутилка вода до леглото си и започнете деня с освежаваща чаша вода. Кой да знае, че тя може да направи чудеса?