Вреди от аспартама

WikiLeaks пусна имейл от Джон Подеста, хвърлящ светлина върху изкуствения подсладител, който не е толкова „сладък“. Освен че посочва колко е опасността, този имейл също показва фалшифициран документ за хранителни съставки. Според Wise Mind Healthy Body, имейла съдържа следното: „Аз също имам приятел, който работеше за изследователите в Университета на Чикаго. Когато лекарите дали подсладителя на мишки, буквално са се образували дупки е мозъците им.”

В имейлите между Ейбрамс и човек на име Дон Кенеди, е обяснено как аспартамът е легализиран:

„Той обяснява, че в деня след встъпването в длъжност на Роналд Рейгън, 21 януари 1981 г.,първоначалният разработчик на аспартам - се е обърнал към FDA за одобрение да използва аспартам в хранителния подсладител за втори път (аспартамът е бил забранен). Артър Хейс Хъл, младши, новоназначеният комисар на FDA на Рейгън, пристъпи към назначаване на 5-членна научна комисия, която да преразгледа решението на анкетната комисия. Когато стана ясно, че групата ще подкрепи забраната с 3 на 2 решение, Хъл поставил шести член в комисията, така че гласуването да бъде блокирано. Тогава той лично прекъсва връзката, в полза на аспартама.“

 

 

Ако аспартамът е опасен за консумация, защо се добавя към хиляди продукти?

 

World Health International с изчерпателен доклад по темата за аспартама. Неговият основател, д-р Бети Мартини, е посветила много години в разкриването на опасностите от това химическо вещество. Ето информацията, налична в уебсайт ѝ:

  1. Доклад на FDA изброява 92 документирани симптома при употребата на аспартам, включително депресия, тревожност, загуба на паметта, умора, главоболие, световъртеж, раздразнителност, безсъние, увеличаване на теглото, сърцебиене, сексуална дисфункция, загуба на вкус, слабост, болка в ставите, изтръпване, замаяност, шум в ушите, замъглено зрение, обриви, гърчове и слепота.
  2. Състоянията, свързани с употребата на аспартам включват множествена склероза, фибромиалгия, синдром на хроничната умора, болестта на Алцхаймер, болестта на Грейв, болестта на Лу Гериг, болестта на Паркинсон, диабет, умствено изоставане, лимфом, лупус, увреждане на ДНК, вродени дефекти и дори смърт.
  3. Аспартамът е пристрастяваща, невротоксична, тератогенна, канцерогенна и екзотоксична субстанция, която няма законно място в диетата ни.

 

Животът не е само „дъги и лунни лъчи“

Лесно е да се разбере, че алчността и корупцията ни заобикалят, за да обяснят защо нашата храна е пълна с отрови като аспартам. Споразуменията межу правителства и големи фирми са факт. Такъв пример е: Доналд Ръмсфелд, който е заемал високи постове в успешни администрации, бил е председател на Searle по времето, когато FDA одобри NutraSweet.

Но има ли по-дълбока, по-зловеща страна на спора? В края на крайщата, ако силите, които могат да ни накарат да платим с радост и желание за хранителни продукти, пълни с химикали, разрушаващи здравето ни и увреждащи мозъка ни, това не е ли начин за контрол на населението и спазване на глобалистичен дневен ред?