Вредните газирани напитки

Пиете ли газирани напитки и колко често го правите? Знаете ли, че дори само един кен на ден бавно Ви убива? Всъщност, изследователите са открили, че пиенето на само 500 мл. дневно, е свързано с по-късата дължина на теломерите в белите кръвни клетки, което Ви прави 4,6 години по-възрастни.

Според проучване, поръчано от Центъра за наука в обществен интерес, кола, диетична кола, пепси и диетично пепси съдържат 4-метилимидазол (4MI). Това е известен канцероген, който във високи дози причинява рак при мишките и плъховете.

 

Содата изгражда мастни натрупвания в тялото.

Консумирането на  газирани напитки всеки ден увеличава количеството мазнини в черния дроб, мускулите и около органите в корема, според датско проучване.

Около 10% от ароматите в газираните напитки съдържат BVO (бромирано растително масло), което е забранено от Световната здравна организация и 100 страни.

 

Газираните напитки водят до сърдечни заболявания.

Според проучване, публикувано от Американската сърдечна асоциация, "пиенето на малко количество газирани напитки на ден - редовно или на диета - е свързано с 48% повишен риск от метаболитен синдром, който е ключов предшественик на сърдечните заболявания и диабета."

 

Газираните напитки извличат калция от костите Ви.

Газираните напитки съдържат фосфорна киселина, която им придава остър вкус и предотвратява растежа на мухъл и бактерии. Тези напитки извличат калций от костите и водят до остеопороза, защото калцият е необходим за неутрализирането на излишната киселинност в кръвта, която се проявява по време на разграждането на фосфорната киселина. 

 

Диетичните газирани наптики съдържат аспартам

Аспартамът е пристрастяващ канцерогенен невротоксин. Свързан с почти сто различни здравни проблеми, той изчерпва серотонина и може да предизвика биполярна или маниакална депресия, промени в настроението, параноя, халюцинации и суицидни тенденции. Аспартамът е канцероген, който може да предизвика сексуална дисфункция и вродени дефекти при мъжете, като е особено опасен за плода в утробата.

Аминокиселините в аспартама буквално атакуват Вашите клетки, дори пресичат кръвно-мозъчната бариера, за да атакуват мозъчните клетки, създавайки токсична клетъчна свръхстимулация, наречена екзитотоксичност.