Как да отмиете никотина

Октазването на тютюнопушенето е трудно. Много хора се опитват, като впоследствие се отказват. Други успяват, но след време отново започват вредния навик. Има и късметлии, които успяват напълно да преустановят пушенето. Доста хора се обръщат към алтернативи, като - вайпинг, лули, марихуана,  или пури, за да успокоят тютюневия глад. Може би сте опитвали различни методи, но всичките без успех.

Но опитали ли сте сода за хляб и портокалов сок?

 

 

Защо трябва да се откажа от пушенето?

 

Милиони хора по света пушат, като броят им нараства. Не е новина, че тютюнопушенето е вреден навик, който вреди на здравето. Всеки път, когато някой вдиша дим от цигара, рискът от белодробни заболявания, сърдечни заболявания, пристъпи на астма и различни видове рак, се увеличава.

Центърът за контрол и превенция на заболяванията заявява, че „тютюнопушенето уврежда почти всеки орган в тялото“. В момента тютюнопушенето е водещата причина за смъртните случаи в САЩ. Този лош навик причинява повече смъртни случаи всяка година от HIV вируса, употребата на наркотици, употребата на алкохол, пътните произшествия и свързаните с огнестрелни оръжия инциденти , 10 пъти повече американски граждани са починали преждевременно от пушене на цигари, отколкото тези, които са загинали във всички войни, водени от САЩ. Пушенето причинява приблизително 90% от всички смъртни случаи от рак на белия дроб.

 

 

Защо сода за хляб?

 

Ако сте пробвали най-различни методи за отказване на пушенето, но без успех, опитайте да смесите сода за хляб, с чаша портокалов сок. Причината за това е, че содата за хляб разгражда никотина от тялото по-бързо от обикновеното. Освен това, комбинацията на сода за хляб и портокалов сок значително променя действителния вкус на никотина, като го прави напълно нежелан. Двете заедно възстановяват важните витамини в тялото. Следващия път, когато пожелаете да запалите цигара, смесете чаша портокалов сок и половин чаена лъжичка сода за хляб, и го изпиите.

 

 

Ползи

 

Освен че помага на тялото, да се раздели с никотина, содата за хляб има много ползи за здравето, като:

  • Бори се с акнето. Има много свойства, които помагат за почистването на кожата и облекчават на акнето. 
  • Убива бактериите.
  • Помага за понижаване на кръвното налягане. Опитайте се да смесите една чаена лъжичка във вода, приема се всяка вечер – преди лягане.

 

 

Заключение

 

Ако сте правили опити да откажете тютюнопушенето, но без успех, тази техника е за Вас. Има забележителни резултати, които показват, че този метод наистина помага. В най-лошия случай, той напълно ще разгради никотина от последната цигара, ще Ви помогне да се изчистите от  акнето и да намалите кръвното си налягане – всичко това е от огромна полза за функцията на организма Ви.