Лесно да отслабнем

Намалянето на излишните калории в диетата е важно, когато се опитвате да отслабнете, но е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Според Health Magazine, ако намалите приема на калории, до 500 на ден, ще сваляте по половин килограм седмично.

 

Докоснете си краката.

По-слабите Ви приятели, вероятно използват техниката, която позволява да се изгорят до 350 калории на ден, само чрез докосване на пръстите на краката или с непрекъснато ходене. Опитайте за няколко дни, разхождайте се, докато сте на телефона, или докоснете с ръце краката си.

Ограничете ядките.

Колкото по-голяма е купата за сервиране, толкова повече ще ядете, споделят изследователите от университета Корнел. Ядките съдържат здравословни за сърцето мазнини , но също така са с високо съдържание на калории: 1 шепа печени орехи имат 175 калории; 3 шепи - 525. Намалете приема на ядки изцяло и премахнете повече от 500 калории. Не може да им се противопоставите? Яжте шам-фъстък: 2 шепи са само 159 калории.

 

Не яжте пред телевизора.

Според направено проучване, когато се храните пред телевизора консумирате до 288 калории повече. Препоръчва се храненето на маса и смяната на един час пред телевизора с разходка. По този начин, ще изгорите до 527 калории.

 

Ограничете топингите за салата.

Голямата салата може да изглежда здравословна, но всички тези топинги могат да я направят много по-калорична. Натрушеното сирене, карамелизираните ядки, бекона, авокадото, сушените плодове, крутоните могат да добавят много калории. Спестете 500 или повече калории, като използвате само един топинг  добавяйки ароматни зеленчуци (печени чушки, печен лук или гъби) и използвайки половината дресинг.

 

Използвайте по-малки чинии.

Сменете 12-инчовата чиния с 10-инчова. Ще ядете от 20 до 25 процента по-малко и ще спестите до 500 калории. 

 

Пропуснете битата сметана.

Или поне я намалете. Десертните кафета могат да съдържат до 670 калории, предлагани в различни размери и варианти, с различни добавки, като сметана, пълномаслено мляко и сиропи. Имате желание за бита сметана? Опитайте я с еспресо за общо 30 калории, като така спестявате 640 калории!

 

Пребройте чипса и бисквитките си.

Не можете да ядете чипс от голяма опаковка или кутия, изкушавате се да изядете всичко?. Придържайте се към 1 порция, около 15 парченца чипс (това са 140 калории).  Можете да вземете няколко пакета по 100-калории, като така спестявате 1120 калории.

 

Яжте по-малко паста.

Една чаша паста е само 220 калории. Но типичните порции за вечеря в ресторантите могат да бъдат до 480 процента по-големи от тази на 1 чаша. Според изследвания на Нюйоркския университет, това са 1056 калории. Дори и да изядете 2 цели чаши , пак ще спестите 616 калории.

 

Коктейли за отслабване.

Сиропи, кисел микс, сладки плодови сокове и кремообразни добавки превръщат напитките в десерти. Един коктейл, може да съдържа повече от 800 калории. Поръчайте напитки, смесени със сода, тоник, сок от червена боровинка или прясно изцедени цитрусови плодове, така ще спестите до 800 калории.

 

Ограничете гостите на вечерята.

Хранене със седем или повече гости, може да Ви накара да ядете 96% повече храна, според д-р Брайън Уонсинк, автор на „Безсмислено хранене“. Това е като удвояване на вечерята Ви! Хапнете с по-малко гости, за да спестите 500 или повече калории.

 

Не изяждайте всичко от чинията.

Оставете 25% от храната в чинията си, при всяко хранене, според експертът по отслабване Джеймс О. Хил, доктор на науките, автор на „Стъпки на диетата“. Запазете останалото за вкусен обяд на следващия ден. Ако обикновено ядете по 2000 калории или повече всеки ден, ще махнете 500 калории.