Факти за женското тяло

Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела и сме чували нещо за разликата между разпознаването на цветовете на мъжете и жените . И знаете ли, че целулитът не е "лоша мазнина", а абсолютно нормално нещо? Какво ще кажете за това, че жените са по-рационални от мъжете по природа?

 

Вратовете на жените са по-подвижни.

Известно е, че при повикване мъжът обръща цялото си тяло, а жената просто обръща глава. Причината е в мускулната структура, която е по-еластична в женските тела. Но за сметка на това, според проучване от Медицински център на университета Лойола, жените се оплакват по-често от болка в шията, отколкото мъжете.

Когато спят, жените имат по-чувствителен слух от мъжете.

Този факт е резултат от еволюционен процес. Жените са чувствителни към шума, докато спят, така че те да бъдат събудени от плачещо бебе. Това правило работи само за високи шумове. Говоренето в нисък регистър ще помогне да се избегне събуждането на жена. Жените също така са по-чувствителни към нарушения на съня, отколкото мъжете.

Едната гърда на жените е по-голяма от другата.

Разликата може да е почти невидима или много забележима, но и в двата случая няма какво да притеснява. Никой няма абсолютно симетрични гърди. Има много причини за това. Това може да бъде например обемът на гръдната тъкан или различен размер или форма на гръдния джоб. Понякога това зависи дори от еластичността на кожата.

Жените са по-рационални от мъжете.

Въпреки общото мнение, че жените са по-емоционални и мъжете са по-рационални, реалността е съвсем противоположна. Мозъкът на жената е много по-дебел, за разлика от този на мъжете, чиито обем е по-голям и има широка роля в емоциите и вземането на решения.

Целулитът не е лошо нещо.

Преди всичко целулитът не е знак за затлъстяване, а за зряла жена. Според статистиката, само една от 40 жени няма такъв тип натрупване на мазнини в бедрената област. Независимо от това, продължаваме да чуваме за "грешната" мазнина и натрупването на токсични вещества, с които телата ни не могат да се справят, но мастната тъкан всъщност играе важна роля в производството на хормони, включително естроген.

Жените се напиват по-бързо от мъжете.

Жените имат по-малко вода в тъканите си от мъжете. Те се напиват по-бързо от мъжете, защото телата им са по-малко способни да усвояват алкохола, преди да достигне той до кръвта. Жените се потят по-малко от мъжете. Поради ниското ниво на водата и следователно по-малък обем на кръвта, жените също имат нива на хемоглобина, които са с 12% по-ниски от мъжете.

Жените формират по-силна привързаност към други хора.

Причината е, че жените имат по-високи нива на окситоцин. Окситоцинът е така нареченият любовен хормон. То насърчава привързаността, укрепва връзките и облекчава стреса. Окситоцинът също е отговорен за създаването на връзки между майка и дете и дори за кърмене.

Телата на жените продължават да се променят и над двадесетте си години.

Женските тела продължават да растат и след 20-госишна възраст. Така че, продължавайте да ядете банани и бадеми, те съдържат много калций, което помага за по-здрави кости. Упражненията за укрепване на мускулите също допринасят.

Жените имат по-добра предразположеност за творчество.

Мозъкът е мрежа. В него има много проводници и връзки. Проучванията установиха, че мрежите в мозъка на жените са по-свързани от мрежите в мозъците на мъжете. Това означава, че жените са по-бързи при създаването на причинно-следствени връзки, но в същото време лесно могат да свикнат с рутина.

Европейските жени са по-руси от мъжете.

Според новите изследвания, жените с европейски произход са два пъти по-склонни да бъдат естествено руси в сравнение с мъжете. Изследването предполага, че това е така, защото блондинските гени са по-упорити при жените и всъщност изчезват при мъжете. Това също може да се случва по еволюционни причини, защото блондинките жени са по-склонни да имат успех в отношенията си и мъжете са по-склонни да бъдат успешни с жените, ако са тъмнокоси. Разбира се, всички те са само допускания досега. Засега учените наричат това явление "интригуваща мистерия".

Говорейки за мистерии, друг мистичен атрибут на женското тяло е езика на тялото. Начинът, по който жената се държи, разкрива много за нейните чувства. Една от най-важните позиции на тялото е когато държите раменете ниско и ръцете са еднакво разположени. Това показва, че се интересувате от това, което се случва. Напротив, ако ръцете са пресечени, това показва, че не се интересувате от някаква връзка с лицето, с което говорите. Поддържайки ръцете си под нивото на брадичката и извън всякакви джобове, докато използвате минимални движения за пресичане на ръцете, те се считат като привлекателни и приятни в социални, бизнес и романтични ситуации.