Банан и джинджифил

161
Калории 
3
Протеини 
38
Въглехидрати 
1
Мазнини 

Има много методи и програми, които твърдят, че помагат да отслабнете за кратки периоди от време. Много от тези методи включват скъпи добавки, прекомерно преброяване на калориите, а в някои случаи - хапчета или техники, които могат да бъдат вредни за здравето.

Все повече хора осъзнават, че краткосрочните решения не са отговорът. Промените в начина на живот, по-доброто хранене, балансираните упражнения и намаляването на стреса са на фокус за много лекари, когато работят с пациенти.

Комбинацията от банан и джинджифил се разглежда като начин за отслабване. 

Ето една страхотна рецепта за смути от банан и джинджифил.

 

Съставки:

  • 2 супени лъжици ленено семе (смляно);
  • 1 чаша замразени боровинки;
  • 1 замразен банан;
  • 1 супена лъжица прясно настърган джинджифил;
  • Бейби спанак;
  • 300-400 грама вода;
  • Лед (по избор).

 

Инструкции:

  • Комбинирайте всички съставки в блендер и смесете до хомогенна смес.

 

Ползи за организма от бананите

Изследователи от университет в Мексико са установили, че редовната консумация на банани при възрастни хора със затлъстяване е свързана с по-голяма загуба на тегло, в сравнение с тези, които не са консумирали банани.

Бананите са пълни с фибри и пектин, които допринасят за добро храносмилане и отстраняване на токсини в тялото. За разлика от много добавки за отслабване, бананите осигуряват добър енергиен тласък и се използват от спортисти за енергия по време на тренировка или за възстановяване след нея.

 

Джинджифил

Проучване, направено в Египетски университет, е установило, че джинджифилът има „способност“ да намали телесното тегло, като същевременно балансира нивата на холестерола.

Джинджифилът се счита за една от най-здравословните подправки на планетата. Той е особено полезен за намаляване на гаденето, сутрешното гадене, морската болест и други симптоми на храносмилателен дистрес. Някои съединения в джинджифила помагат за регулиране движенията на стомашната стена.

 

Ленено семе

Проучване в медицинско училище в Бразилия установява, че мъжете, склонни към сърдечно-съдови заболявания, се повлияват положително при ежедневен прием на 60 грама ленено семе0. Ползите включват загуба на тегло, понижено кръвно налягане, по-малко възпаления и намалени нива на холестерол.

Лененото семе съдържа противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, фибри, омега-3 мастни киселини, витамин В1, мед, манган, магнезий и фосфор. Те са изследвани за тяхната потенциална способност за предотвратяване и намаляване на риска от рак и други заболявания. Ленените семена също са отлични за храносмилането.

 

Боровинки

Боровинките са изключително вкусни, но също така са част от най-добрите храни за борба с мазнините. Пълни са с антиоксиданти, фибри и вода, които помагат при проблеми с храносмилането, намаляват апетита и се борят с болестите.

 

Спанак

Едно скорошно проучване на университета в Лунд установи, че тилакоидите в спанака имат потенциал да увеличат отслабването с 43%, в сравнение с тези, получавали плацебо! Също така значително намалява апетита към нездравословни храни.

 

Заключение

Когато тялото получава храната, от която се нуждае, отслабването става много по-лесно. Вместо да се тревожите постоянно за приема на калории и да тренирате повече от това, на което можете да издържите, съсредоточете се върху храненето с пълноценна за организма храна.