Здравословна закуска

В тази статия ще откриете 8 обикновени храни, които няма да увеличат кръвната Ви захар.

 

Ядки

Малка шепа (около 50 гр.), може да достави на организма много хранителни вещества и малко въглехидрати. Консумирайте бадеми, лешници, орехи, ядки от макадамия, кашу, шам-фъстък или фъстъци за закуска, пълна с високо съдържание на фибри и здрави мазнини. (Не забравяйте да намалите солта!)

 

Сирене

Нискомаслените видове като извара, сирене рикота или моцарела са с високо съдържание на протеини, които спомагат за поддържане нормални нива на кръвната захар. Насладете се на четвърт чаша извара, в комбинация с половин чаша плодове, парче нискомаслено сирене или рикота върху зърнени крекери.

 

Хумус

Да, хумусът съдържа въглехидрати, но тялото ги смила по-бавно. Това означава, че те не се абсорбират толкова бързо, колкото другите въглехидрати и няма да увеличат кръвната Ви захар. Нахутът в хумуса му дава много фибри и протеини, за да Ви засити. 

 

Яйца

Яйчният белтък е подходящ протеин, който се набавя лесно вкъщи. Яйцата може да се консумират и твърдо сварени, за да се съхраняват в хладилника или за закуска в движение.

 

Кисело мляко

Смесете пресни плодове в нискомаслено кисело мляко, за да се насладите на сладък десерт с малко въглехидрати и страхотна закуска, преди тренировка. Ако имате чувствителни зъби, може да се възползвате, като потапяте 

 

Пуканки

Сложете 3 чаши от пуканките в сандвич чанта. Това е опция, която не Ви претоварва с въглехидрати, а с малко сол, имате перфектната хрупкава храна за един следобед.

 

Авокадо

Всички знаем, колко вкусно е авокадото, но вече може да го използвате и за старт на деня! Намачкайте три броя авокадо, добавете малко салса, кантарион, малко сок от липа и гуакамоле. Поддържайте размера на порцията на четвърт чаша за закуска, която има по-малко от 20 грама въглехидрати.

 

Риба тон

Половин чаша с четири крекера е вкусна закуска, която няма да повиши кръвната Ви захар.